Home > Nieuws > “Energieneutraal is voor ons een extra pluspunt.”

“Energieneutraal is voor ons een extra pluspunt.”

Donderdag 01 juni 2017

Waarom heb je gekozen voor een woning in de wijk Dijkstraten?

De centrale ligging van de wijk sprak ons erg aan. Als je aan de ene kant de wijk uitgaat, ben je meteen bij het station en de winkels en aan de andere kant loop je zo het buitengebied van Best in. Die combinatie vonden wij ideaal. We wonen nu in St.Oedenrode, maar gaan graag terug naar Best vanwege de vele faciliteiten. Wij hebben opgroeiende kinderen en dat het station zo dichtbij is, is straks erg fijn.

Was je bewust op zoek naar een nieuwbouwwoning?

We hadden een lichte voorkeur voor een nieuwbouwwoning. Dat de nieuwe woningen van MGM Projectontwikkeling op Dijkstraten ook nog op een energieneutrale manier worden gebouwd, was voor ons een extra pluspunt. We hebben gekozen voor een vrijstaand geschakelde woning.

Veel mensen denken dat een energiezuinige of energieneutrale woning erg duur is. Ben je het daarmee eens?

Als je naar het energieverbruik kijkt wat je kwijt bent in een bestaande woning en dat vergelijkt met de aanschafwaarde en maandelijkse lasten van een energieneutrale woning, dan vind ik het in verhouding niet duur en is het de investering zeker waard. Wanneer je op je bestaande woning zonnepanelen laat plaatsen, is dat ook een flink bedrag.

Hoe hoorde je voor het eerst van Nul-op-de-meter woningen op Dijkstraten?

Via onze makelaar bij MGM Makelaardij hoorden wij voor het eerst van deze woningen. Daar hebben we toen meteen op ingehaakt. We waren al bekend met de wijk en hebben ook andere mooie woningen gezien op Dijkstraten, maar nu hebben we een heel mooie woning die ook nog eens energieneutraal is!

Is jullie duidelijk wat energieneutraal inhoudt?

We hebben een gesprek gehad met onze makelaar over wat energieneutraal precies betekent. Nieuw voor ons en interessant om te weten was dat energieneutraal wonen veel verder gaat dan alleen zonnepanelen op het dak. Er wordt naar het totaalplaatje gekeken. Waar zit het meeste warmteverlies, hoe zit het met de vloerverwarming, hoe kan de woning echt energieneutraal worden gemaakt? Daar hebben we veel informatie over gekregen.

De bouw van de woningen zal zo snel mogelijk van start gaan en we wensen Jenny en haar man natuurlijk alvast heel veel woonplezier in hun nieuwe woning!
Lees meer over de energieneutrale Nul-op-de-meter woningen op Dijkstraten. 

 

Inschrijven

Schrijf je in voor fase 4 van Dijkstraten.

Schrijf je in
Up-to-date

Blijf op de hoogte van onze toekomstige nieuwbouwprojecten.

Meld je aan
Contact

Neem contact op met de verkopende makelaar MGM Makelaardij b.v.

Neem contact op