Home > Nieuws > Welke tuin kies jij?

Welke tuin kies jij?

Dinsdag 19 februari 2019

Net een nieuw huis gekocht? Dan is het zeker zo belangrijk om ook voor een mooie tuin te zorgen. Wel zo fijn in de lente en zomer. Maar hoe richt je je tuin in? Welke stijl vind je mooi? We helpen je een eindje op weg met dé trends voor je tuin in 2019.

Pastel in je tuin

Pasteltinten en ronde vormen zul je veel terugzien in de nieuwe tuinen dit jaar. Denk bijvoorbeeld aan een hortensia in zachtroze of lichtblauw. Ook qua aankleding kun je kiezen voor pastelkleurige dekens, kussens en servies. Dit geeft een lief en romantisch beeld in je tuin!


Verantwoord tuinieren

Ook het komende jaar is verantwoord tuinieren een trend. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat insecten en vogels zich helemaal thuis voelen in je tuin. Ook is een goede waterafvoer belangrijk en vanzelfsprekend gebruik je zo min mogelijk (chemische) bestrijdingsmiddelen en kies je voor natuurlijke mest.

Futuristisch 

Hou je van een wat strakkere tuin? Door gebruik te maken van symmetrie, grafische vormen en opvallende kleuren ga je voor een tuin met wat meer lef. Blauw en paars zijn relevante kleuren bij deze trend. Lampen op zonne-energie en tegels met watergeleiding mogen hier niet ontbreken!


Natuurlijk recyclen

De tegenhanger van futuristisch is de natuurlijke tuin. Maak gebruik van veel groene planten en natuurlijke materialen zoals bamboe, hout of andere gerecyclede materialen. Als je het helemaal goed wil doen, kun je in een kleine kas ook nog je eigen groenten verbouwen. Dat past helemaal bij deze organische vorm.


Geen onderhoud

Heb je het liefst zo min mogelijk onderhoud aan je tuin? Vul dan een gedeelte van de tuin met vaste groene planten. Ziet er altijd mooi uit en doet vanzelf z’n werk!

Inschrijven

Schrijf je in voor fase 4 van Dijkstraten.

Schrijf je in
Up-to-date

Blijf op de hoogte van onze toekomstige nieuwbouwprojecten.

Meld je aan
Contact

Neem contact op met de verkopende makelaar MGM Makelaardij b.v.

Neem contact op